Переробка молока - важлива галузь харчової промисловості. Тому, якщо передбачається виробництво яких-небудь молочних продуктів, одним із основних етапів переробки молока зазвичай є сепарація. Так як молоко є суспензією різних речовин, сепарація молока - це отримання вершків та знежиреного молока.
Під час проведення лабораторного заняття в лабораторії «Харчових технологій» студенти ІV курсу спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» відділення «Технологічне» ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» ознайомилися з процесом сепарування молока і виготовлення вершків, а саме: будова сепаратора, процес і техніка сепарування, навчилися визначати втрати жиру при сепаруванні і робити розрахунки, зв’язані з цим процесом.
Юлія ТКАЧЕНКО - викладач спеціальних дисциплін
Comments