“Ланцюг виробництва продукції тваринництва від лану до столу”
- admin
- 6 днів тому
- Читати 1 хв
Викладачі циклової комісії зооветеринарних дисциплін ВСП "Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В. Даля" знову мали можливість відвідати лекцію доцента кафедри ветеринарії та тваринництва Пархоменко Людмили Іванівни аграрного факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля на тему “Ланцюг виробництва продукції тваринництва від лану до столу”.

На лекції слухачі ознайомились з концепцією “від лану до столу”, її значенням для забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, основними етапами цього ланцюгу та ролями різних учасників, від технолога з переробки та виробництва продукції до ветеринарної служби. Хочеться застосувати вислів “Всі професії важливі - всі професії потрібні”, які можна отримати навчаючись у нашому закладі освіти ВСП “Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля” на спеціальності Н2 Тваринництво і Н6 Ветеринарна медицина.
Лекція була змістовною та інформаційно насиченою розумінням ланцюга виробництва продукції тваринництва до перевірки ветеринарною службою на всіх етапах виробництва продукції.
На лекції були розкриті основні аспекти стандартизації продукції тваринництва, простежуваність продукції тваринництва різними європейськими системами швидкого оповіщення про харчові продукти і корми, європейський стандарт продукції та система контролю торгівлі.
Інноваційною цікавинкою лекції була розповідь про 3D-принтери харчових продуктів, що є революцією харчової промисловості.
Лекція дає глибоке розуміння, що завдяки технологіям з переробки, виробництва продукції і ветеринарним спеціалістам ми споживаємо безпечну якісну продукцію.
МАЦНЕВА Аліна



