top of page

16 лютого - День єднання, в єдності – наша сила!

З Днем єднання! Вітаємо зі святом усіх, хто стійко дає відсіч окупанту, на передовій і в тилу. Ніхто і ніколи не забере у нас нашу свободу, волю, батьківську хату, рідну землю і мову! В єдності - наша сила!




 

Сьогодні Україна відзначає державне свято - День єднання. Президент України Володимир Зеленський заснував його у 2022-му на тлі попереджень про можливу війну. День єднання – молоде свято . Українці відзначають його втретє. Під час війни це свято має особливий сенс: українці мають бути згуртовані як ніколи. Історичні випробування, які постали перед Україною й українцями, вимагають від нас монолітної єдності та рішучих дій.

16 лютого 2022 року — день, коли ще більшість з нас жили звичним життям, але в серці кожного українця вже оселився страх війни. Цього дня Україна вперше відзначила День Єднання, продемонструвавши всьому світу, що наша сила в єдності. Безжально вже майже три роки ворог знищує наші міста і села, вбиває наших дітей, вимушено розлучає сім’ї. Не дамо ворогові нас залякати, піднімемо нині наш синьо-жовтий стяг вгору і нехай в усіх серцях в унісон пролунає “Ще не вмерла України ні слава, ні воля”! Бо нас об’єднує одне спільне для всіх українців бажання — жити в мирі на своїй Українській Землі! Долучаймося до заходу! Підтримаймо країну в такий нелегкий час!

 Ми – єдині, в єдності наша сила і наша перемога!

З Днем Єднання, Україно! Слава Україні!



День єднання - історія дати

 

Взимку 2022 року американська та західноєвропейська розвідки попереджали Україну про можливе вторгнення РФ і навіть називали дату - 16 лютого. Ніхто не хотів вірити в це - країна продовжувала жити своїм життям і турботами. Але в суспільстві все-таки почалися хвилювання. Для підняття духу і, щоб зменшити психологічний тиск, президент України Володимир Зеленський встановив нове свято, покликане нагадати, що саме в єднанні - наші сила та міць. "Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання", - сказав тоді президент. Так з'явився День єднання 16 лютого.

 

День єднання України 2024 - традиції та заходи

           

День єднання - свято,  в якому  немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє. 16 лютого в українських містах і селищах піднімають державний прапор і виконують гімн. Приєднатися до святкування можна, одягнувши вишиванку, прикріпивши синьо-жовту стрічку або ж підтримати донатом тих, хто зараз бореться за нашу свободу та мир на фронті. Привітайте з Днем єднання України близьких та знайомих.


Підготувала : ОЛЬГА КОВАЛЬОВА



30 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page