top of page

20 лютого - День Героїв Небесної сотні

Щорічно 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні відповідно до Указу Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

 

Студенти та викладачі ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ імені Володимира Даля» разом з освітянами з усієї України 20 лютого об 11.00 взяли  участь у заході-реквіємі до Дня Пам’яті Героїв Небесної Сотні. Захід організували і провели  Науково-методичний центр ВФПО спільно з бібліотекою ВСП «Рівненський фаховий коледж Національного університету біоресурсів і природокористування України». На зустрічі були присутніми близько 1500 осіб.

 







День Героїв Небесної Сотні покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідно вшанувати подвиг загиблих за ідеали демократії, права і свободи людини, європейське майбутнє України.

 

Світлана Лазоренко, голова МО кураторів

 




Зеленський вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні


"Десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними", - зазначив Зеленський у своєму зверненні.


Президент додав, що тоді "проти беззбройної Небесної Сотні були кулі. Тепер – це ракети, дрони та армії".


"Сьогодні Україна вшановує пам’ять про подвиг Героїв Небесної Сотні. Пам’ять про те, як українці вміють виборювати власну свободу. Пам’ять про те, що наша єдність не має противника, здатного її перемогти. Що самовідданість українців не має меж і творить історію", - заявив він.

Очільник держави нагадав, що саме 10 років тому зробили вибір: жити лише у європейській державі. І ці події десятилітньої давності стали стимулом боротися для українського народу.

 

28 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page