top of page

210 років з дня народження Тараса Шевченка

9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження українського письменника, художника, громадського діяча Тараса Шевченка. В Україні ювілей Кобзаря відзначають поетичними читаннями, художніми виставками, вікторинами та екскурсіями.

Студенти ВСП "Старобільський фаховий коледж СНУ ім.В.Даля" долучились до флешмобу «Єднаймо душі словом Кобзаря!», який організувала Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» у соціальній мережі «Фейсбук» з 04 по 09 березня (#НМЦВФПО_Єднаймо_душі_словом_Кобзаря).





Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові.

Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю.

Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового люду до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української,

а й світової літератури, здобувши право на безсмертя.

Тому навіть через віки прибуває джерело людської шани та поваги до нього.

Поезія Тараса Шевченка, незважаючи на численні заборони, стала нетлінною і важливою частиною духовної єдності українського народу.

Тож нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого мирного майбутнього України!




38 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page