top of page

«Завжди перші»: 21 листопада в Україні відзначають День Десантно-штурмових військ ЗСУ

У 2017 році Президент України підписав Указ № 380/2017, де йшлося про те, щоб «установити в Україні День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, який відзначати щороку 21 листопада». 

Цьогоріч українські десантники всьоме відзначають професійне свято за новою датою.



З початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України воїни ДШВ з першого дня стали на захист держави. Разом з іншими підрозділами Сил оборони українські десантники не дали окупантам захопити столицю країни. А згодом військовослужбовці ДШВ ЗСУ були серед підрозділів, які звільняли північні регіони України, Харківщину, Херсонщину, окремі населені пункти на сході України.

«Військові частини та підрозділи Десантно-штурмових військ Збройних Сил України успішно ведуть бойові дії на найбільш важливих напрямках та щодня просуваються вперед, звільняючи кожен метр рідної землі! Ми повертаємо свої території, і це найцінніше для нас усіх!» — зазначив командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-майор Максим Миргородський.


За його словами, на сьогодні десантники на високому рівні освоїли різноманітні зразки іноземного озброєння та військової техніки. Це бронетанкова техніка, артилерійські системи, стрілецька зброя, колективне озброєння та різні технічні засоби. Захисники України ефективно застосовують її у боях з російським агресором.

За час російсько-української війни тисячі українських десантників відзначені державними нагородами.


Девіз Десантно-штурмових військ — «Завжди перші», воїни в марунових беретах неодноразово підтверджували в запеклих боях з російським агресором. Слова клятви українського десантника є дороговказом для «крилатих» піхотинців:

«Я завжди ставлю на перше місце виконання бойового завдання.

Я ніколи не прийму поразки.

Я ніколи не спасую перед труднощами.

Я ніколи не залишу в небезпеці бойового товариша».


Матеріал підготувала Ольга Ковальова

29 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page