top of page

На Чорнобиль журавлі летіли

26 квітня 1986 року, одна з найскорботніших дат в історії нашого народу.

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. Та чи знаємо ми достатньо про Чорнобиль, його минуле, сучасне й майбутнє? Як Чорнобиль повернути у поле свідомості суспільства? Що розкажемо про нього наступним поколінням та як нам говорити про нього зі світом?

До 38-х роковин катастрофи на Чорнобильській атомній станції для студентів коледжу було підготовлено і проведено урок пам’яті «На Чорнобиль журавлі летіли». Під час уроку було проведено бесіду з здобувачами освіти, мета якої згадати про Чорнобильську катастрофу, поглибити знання про неї, визначити негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров'я населення; розповісти про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС; розвивати вміння аналізувати та узагальнювати отриману інформацію; сприяти формуванню патріотичних почуттів.







Здобувачі освіти переглянули відеопрезентацію, в якій містилися історичні кадри того часу, хронологія подій, фотодокументи, спогади очевидців,  вірші українських поетів.

Наприкінці уроку студенти підвели підсумки і  визначили, чим є Чорнобиль особисто для кожного з них.

Дякуємо усім, хто приєднався до нашого уроку пам’яті і є небайдужим до найглобальнішої техногенної катастрофи, що сталася на Чорнобильській АЕС.

Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської трагедії, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати життя та робити людей мудрішими.




22 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page