top of page

СТАЛЕ ТВАРИННИЦТВО ТА ДОБРОБУТ ТВАРИН

Викладачі циклової комісії зооветеринарних дисциплін ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім.В.Даля» 17 жовтня 2023 прийняли участь у міжнародному вебінарі “Sustainable Livestock Production and Animal Welfare: Meat Biochemistry in Relations to Animals stres”/”Стале тваринництво та благополуччя тварин: біохімія м’яса у зв'язку зі стресом тварин”.


Захід відбувся з метою реалізації міжнародного проєкту Еразмус+, напрямку К2: співпраця між організаціями та установами, розбудова потенціалу у сфері вищої освіти “Стале тваринництво та благополуччя тварин”/Sustainable Livestock Production and Animal Welfare SuLAWe.

Метою проєкту було посилити інтернаціоналізацію вищих навчальних закладів та спроможність молодих та старших фахівців долати існуючі та майбутні виклики у сфері сталого тваринництва та добробуту тварин шляхом впровадження орієнтованої на попит та орієнтованої на практику освітньої програми у вищих навчальних закладах України, а також через сприяння політичного діалогу та структурованої стратегії передачі знань.




Лектором заходу була професор Шведського університету сільськогосподарських наук (м. Упсала), фахівець із зовнішньої співпраці з питань якості харчових продуктів, координатор дослідницьких шкіл «Focus on Food and Biomaterials» та «LiFT» («Future Technologies for Виробництво харчових продуктів”) Галія Замарацька.

Лектор розкрила основні питання: про історію та цінності м'яса; структуру м'язів, конвенцію м'язів до м'яса; дефекти якості м'яса, пов'язані зі стресом.


Голова ЦК зооветеринарних дисциплін

Аліна МАЦНЕВА

41 перегляд
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page