top of page

ХХІІ зліт студентських лідерів аграрної освіти

Голова ради самоврядування ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» Іван Шпигун 20-21 травня 2021 року прийняв участь у ХХІІ зльоті студентських лідерів аграрної освіти у Сумському національному аграрному університеті в on-line форматі. Іван від імені нашого коледжу в чаті привітав всіх учасників зльоту і побажав приємних зустрічей і цікавих знайомств.

У перший день 20 травня відбулось відкриття зльоту та дискусійна панель «Дуальна освіта очима лідерів аграрної освіти». На відкритті відбувся квест «Знайомтесь - СНАУ». Учасники зльоту ознайомились on-line з базою університету, навчальними аудиторіями та навчально – виробничими лабораторіями, а також критим навчально – практичним центром, де і взимку, і влітку студенти відпрацьовують всі елементи обробітку грунту, гуртожитками, їдальнею, оглянули садово – паркову зону з чудовим дизайном, побачили Альтанку – пагоду, збудовану на честь дружби українських і китайських студентів, з висоти пташиного польоту. Студенти СНАУ привітали учасників зльоту піснями та яскравими танцями.

Дискусійна панель за участю провідних агропромислових підприємств «Дуальна освіта очима лідерів аграрної освіти» показала велике значення на сучасному етапі дуальної форми освіти для підготовки фахівців, яких потребують роботодавці.

У другий день 21 травня відбулось засідання дискусійних клубів за різними науковими напрямками: 1 панель Сучасні моделі сільського господарства; 2 панель Точне землеробство та цифрові технології в с.г.; 3 панель Циркулярна економіка – переосмислення відходів як ресурсів; 4 панель Сталий розвиток та екологічна безпека; 5 панель Сучасні технології в тваринництві. Ветеринарна медицина; 6 панель Лідерство та формування індивідуального бренду; 7 панель Інноваційний розвиток АПК та сільських територій. Шпигун І. прийняв участь у засіданні клубу «Сталий розвиток та екологічна безпека». Виступили більше 10 , які проводили разом з науковими керівниками власні дослідження з таких питань: Екологічна освіта та сталий розвиток; Оцінка стану екобезпеки у сфері поводження з відходами на території Львівської області; Динаміка лісового фонду в контексті сталого розвитку Харківської області; Збереження біорізноманіття та природних ландшафтів;Зелена економіка; Захист повітря при спалюванні небезпечних відходів в термічному утилізаторі та ін. Івану більше сподобалась робота на тему: «Снігова індексація забруднення снігового покриву м. Боярка».

На урочистому закритті зльоту були підведені підсумки засідань клубів, визначені кращі виступи студентів і їх наукових керівників, а також відбулась передача штандарту Миколаївському ДАУ, який прийматиме зліт у 2022 році.


Валентина КЛІМЕНКО – заступник директора з виховної роботи

42 перегляди
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page