top of page

Крим – це Україна!

26 лютого  у ВСП « Старобільський фаховий коледж СНУ ім. В. Даля» відбулась виховна година в режимі відеоконференції для студентів нашого коледжу під назвою «Крим – це Україна», присвячена 10-й річниці спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.



Мета заходу: формування ціннісного ставлення  молоді до українського народу, Батьківщини, держави та нації, вшанувати мужність та героїзм українців, які проживають у тимчасово окупованому Криму та у Севастополі й відстоюють територіальну цілісність України. 


Загарбники переслідують корінний народ півострова і зараз. Кримські татари не визнали окупації та інші порушення прав людини й норм демократії, за якими живе весь цивілізований світ.




Хвиля за хвилею проходять репресії, обшуки і незаконні затримання. Країна-агресор цинічно нехтує основоположними правами і свободами людини та міжнародним правом. Саме Крим став базою для окупантів під час вторгнення на материк та частину України. Пліч-о-пліч з українцями кримські татари в складі ЗСУ боронять незалежність нашої держави та звільняють українську територію.

 



Кримчани протягом  десяти років боролися проти окупації півострова і продовжують це робити і надалі.  Це була не лише окупація, це був початок війни.

Два роки тому російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, і тепер увесь український народ мужньо відстоює свою свободу, спротив триває.


Підготували

Ольга Ковальова, завідуюча бібліотеки

 Станіслав Скакун, студент гр. М-31


Пропонуємо переглянути презентацію до виховної години.


Відео "Хронологія спротиву: з чого почалась окупація Криму?"



 Також рекомендуємо переглянути фільми "Черкаси" (режисер Т. Ященко), "Додому" (режисер Н. Алієв).


38 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page