top of page

Культура спілкування з однолітками

У гуртожитку №3 ВСП «Старобільський фаховий коледж ЛНАУ» 7 квітня 2021 року відбулася виховна година на тему: «Культура спілкування з однолітками», метою проведення якої є поглиблення розуміння студентками етики спілкування, формування негативного ставлення до лихослів'я, переконання в потребі кожного підвищувати культуру свого мовлення.

Під час виховної години розглядались такі питання: завдяки чому люди розуміють один одного, що таке спілкування, чи можна за мовою людини судити про її культуру і вихованість, чи позначаються особливості спілкування на взаєминах, настрої, самопочутті й працездатності, що необхідно людині для того, щоб відчувати радість від спілкування, від якого спілкування нам слід відмовитись.

Мистецтво спілкування – одна з найбільших здібностей людини, вона піднімає її над усім живим і робить справжньою людиною. Ведучі Лопатка.І та Шаталова. А розповіли про відомості з історії виникнення сленгу, про те що сьогодні почути лайливе слівце, далеко ходити не треба: варто пройтися по вулиці чи проїхатись в транспорті. Молодь вже не може говорити без ненормативної лексики, вставляє її в речення за потреби і без неї. Ми переймаємо негативний досвід від тих, з ким найбільше спілкуємось. (Друзі, колеги, члени сім’ї). Правила етики спілкування дівчата повторили на тренінгу, розглядаючи випадки із нашого життя.

Вихователь гуртожитку Гапотченко О.О. звернула увагу дівчат на те, що треба дотримуватися правил спілкування, задумуватися про те, як ви говорите, які слова вживаєте, наскільки доцільне використання жаргонних слів і побажала дівчатам завжди були ввічливими й доброзичливими у спілкуванні, з повагою ставитися до свого співрозмовника.



66 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page