top of page

«Народні звичаї та традиції Великодня»

Науково-методичний центр ВФПО спільно з Зразковим Музеєм народного побуту Київщини ВСП «Технолого-економічний коледж Білоцерківського національного аграрного університету», а також іншими музеями закладів фахової передвищої освіти 02 травня о 13.00 провів виховний захід «Народні звичаї та традиції Великодня». До виховного заходу долучилися  студенти та викладачі ВСП «Старобільський фаховий коледж СНУ ім.В.Даля». 







Згідно з Концепцією національно-патріотичного виховання в системі освіти України формування ціннісних орієнтирів студентської молоді спирається на ідеї патріотизму, поваги до культурних цінностей українського народу, його історико-культурного надбання і традицій, гуманізму, соціального добробуту, національного багатства. Важливе значення для утвердження національної самосвідомості українців мають народні звичаї, обряди, традиції святкування, які були невід’ємною частиною повсякденного життя. Великдень – одне з найбільших християнських свят, з яким пов'язано багато народних традицій.












Всі присутні ознайомилися з історією «писанки», які узори розписувалися на них, що вони символізують та з якого століття на Київщині виникла «писанка», як наші пращури хотіли передати історію та техніку розпису іншим поколінням. Розповідалося про символ верби, як випікати саму паску, що дозволяється робити в ці дні, а що не дозволяється,  чому вони є таким важливими символами свята «ВЕЛИКОДНЯ», ознайомилися з традиціями українського народу.


Згадали подвиги наших воїнів, які захищають нашу Україну. Та вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих.


20 переглядів
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page