top of page

Розведення курей-несучок або Міні-ферма на присадибній ділянці


У Відокремленому структурному підрозділі «Старобільський фаховий коледж Луганського національного аграрного університету» у продовж тижня циклової комісії зооветеринарних дисциплін відбувся семінар-практикум «Розведення курей-несучок або міні-ферма на присадибній ділянці».

Протягом семінару, викладач технологічних дисциплін Т.Ю. Мозгова, ділилася зі здобувачами освіти знаннями, які отримала пройшовши курс лекцій «Школа фермерства», що реалізується за підтримки уряду Німеччини в рамках проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб».

У семінарі-практикумі прийняли участь студенти технологічного відділення групи Т-41. На початку семінару Стайкова Світлана виступила з доповіддю на тему: «Породи і кроси курей яйцевих порід», а Міщенко Кирило довів до відома учасникам семінару, що успішне розведення курей в присадибному та фермерському господарстві у повній мірі залежить від правильного вибору породи курей та умов утримання.

На семінарі-практикумі було розглянуто: породи яйцевих порід курей із білою та коричневою шкаралупою яєць; раціон курей-несучок та які домішки потрібно додавати для збереження здоров’я птиці (склад комбікорму, корисні домішки); найсприятливіші умови утримання для збільшення несучості курей (санітарна обробка, підстилка, температура і освітлення, щільність посадки).

Викладач довела присутнім, що бізнес, заснований на розведенні курей-несучок на яйця, може принести фермеру бажаний прибуток й істотну економічну вигоду. Знаючи особливості курей-несучок, а також ретельно ознайомившись з технологією їх розведення та утримання, власник зможе отримати якісну продукцію і прибуток від її продажу.

Наприкінці семінару учасники провели обговорення та дійшли спільного висновку, що перед початком реалізації рішення зайнятися яєчним бізнесом потрібно починати з розробки детального бізнес-плану, в якому розписаний кожен крок з підготовки, налагодження та розвитку бізнесу. Тільки правильно складений бізнес-план точно покаже обсяги необхідних стартових вкладень, дозволить вирахувати період їх окупності, а також дасть можливість залучити інвестиції зі сторони, що вельми актуально, якщо власних ресурсів не вистачає.


Викладач технологічних дисциплін

Тетяна МОЗГОВА



62 перегляди
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page