top of page

Їх знищили ЗСУ: як виглядає виставка спаленої російської техніки на Хрещатику



Прийшовши сьогодні на Хрещатик, я зрозуміла - ця виставка потрібна, щоб люди усвідомили: йде війна. Не можна ж тільки зі ЗМІ дізнаватись про війну, корисно побачити все на власні очі. Це шанс доторкнутись до війни тим, хто ще досі не усвідомив її.



«Розбита техніка рф у центрі Києва - свідчення відважного та потужного супротиву українських сил безпеки та оборони за підтримки усього Українського народу», - сказано у повідомленні Генштабу.

Люди ходять поміж основних бойових танків рф, САУ, бронетехніки, «Тигрів», зразків реактивної артилерії, решток ракет С300 і реактивних снарядів, якими обстрілювали Харків. Загалом уздовж Хрещатика виставили близько 80 одиниць знищеної російської техніки на понад 200 млн доларів. Усе це більше не становить загрози завдяки Силам оборони України, які зупинили навалу цього заліза російських військ.



Відвідувачі залишали написи, які формують своєрідний літопис війни: «За Маріуполь», «За Салтівку», «За Марганець», «За Нікополь», «За Волноваху», «За Ірпінь і Крим», «За Василівку», «За Старобілськ», «За Бородянку», «За Феодосію», «За Азов», «За полонених в Оленівці», «Луганщина чекає ЗСУ», «За вічну пам’ять предків та майбутнє поколінь», іменні «За Андрія Суботіна «Бороду» Азовсталь», «За Куру із Марківки», мотивувальне «Херсон, давай жару» та переможне «Наступна зупинка в Криму».






Поміж знищеної та підбитої колись російської гордості тепер замайоріли вишиванки та синьо-жовті кольори атрибутики України, це наш прапор, але у вигляді маленьких прапорців, кожен з яких символізує загиблих. І я залишила прапорець на пам'ять про нашу студентку, яка загинула під час виконання свого обов’язку на полі бою, Олесю Бакланову.

Враження неймовірні, спогади сумні, мрії величні…


Олена Рогозян, заступник директора з навчальної роботи




89 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
герб2023.png

Відокремлений структурний підрозділ

"Старобільський фаховий коледж Східноукраїнського

національного університету імені Володимира Даля"

bottom of page